Haugalandsveggen

Klatring en populær sport

Utstyr for klatring

Har man fått sansen for klatring, er det bare å ta turen til nærmeste butikk med varer for friluftslivet og aktive hobbyer. Der finner du nemlig ulikt utstyr for din nye favorittsport. Vil du spare tid og litt penger, kan du gå for et såkalt klatresett. Da får du med deg det viktigste utstyret og kan dra rett til klatreveggen i nærområdet.

Absorberende falldemper, en lett og brukervennlig klatresele, solid klatrehjelm og taubrems, sikre skrukarabiner og en kalkpose er det første utstyret du behøver som nybegynner. Når klatreveggen begynner å bli kjedelig, kan du begynne å leke med tanken om buldring og fjellklatring. Førstnevnte er noe enklere, men behøver full konsentrasjon og utholdenhet fra klatreren. Fjellklatring er det neste nivået, og bør ikke prøves ut før du er helt sikker på deg selv og dine ferdigheter. Breklatring er også populært, men er såpass spesialisert og vanskelig at man absolutt ikke bør tenke tanken før mange års erfaring sitter i hjernen.

Klatretau, ulike sikringer og et slyngesett kan være gode ting å kjøpe om du vil komme deg ut av klatrebanen. Med godt utstyr av høy kvalitet og en erfaren guide kan du rimelig raskt prøve deg på en monolitt eller en fjellvegg der andre har klatret tidligere. Etter noen år er det bare å sette ut i det fri og kose deg med flotte utsikter fra de villeste vinklene der oppe på fjellet.