Haugalandsveggen

Klatring en populær sport

Kurs i klatring

Vil man begynne med klatring, er det absolutt å anbefale at man tar et såkalt klatrekurs i en godkjent klubb eller forening. Man kan selvfølgelig begynne selv ved å kjøpe det nødvendige utstyret og sette ut mot et fjell i nærområdet, men faren er stor for at man ender opp med stygge skader og muligens brudd.

Norges Klatreforbund har et eget ferdighetsbevis på at man har nok kunnskap og ferdigheter for å klatre med sikkerheten i fokus. Dette kalles for Brattkort, og det kan man få fra mange ulike klatreskoler og anlegg rundt omkring i landet. Klatreverket i Oslo er nok det aller beste stedet å starte ut om man vil gjennomføre et utfyllende klatrekurs. Klatreverket tilbyr klatrekurs for alle og enhver, fra ungdom og barn til voksne og bedrifter.

Forresten er klatring en veldig bra aktivitet for arbeidskolleger. Man lærer seg å sikre hverandre og hjelpe kollegaene med å nå deres mål. For voksne har Klatreverket både utendørs-, innendørs- og buldrekurs, samt kurs for instruktører i klatring og yoga for klatrere som mykner opp leddene og utvider mulighetene. Her finner du også en egen sommerskole for ungdom der de får prøve seg på fine klatrefelt i Osloområdet med hjelp fra sertifiserte guider og instruktører.

Har man allerede god erfaring med innendørs klatrevegger og å buldre, kan man ta kurs i fjellklatring ved Jotunheimen – organisasjonen heter Breoppleving, og tilbyr klatrekurs i fjell like ved Jostedalsbreen.