Haugalandsveggen

Klatring en populær sport

Klatreklubber i Norge

Nordmenn er ivrige klatrere, og Norges Klatreforbund har sett utallige nye medlemmer strømme på det siste tiåret. Nå om dagen har man mange gode klatreklubber overalt i landet, og alle disse organiserer mange spennende arrangement og konkurranser hvert eneste år.

Tindegruppa er en av de eldre klatreklubbene i landet, på lik linje med Norsk Tindeklub – disse har over femti års erfaring innen sporten, men er ikke lette å bli medlem i. Oslo Klatreklubb er en av de nyeste i landet, og holder til i Klatreverket. Klatreverket er det største klatresenteret i Norge, med mange utfordrende klatrevegger. Bergen Klatreklubb er noe eldre, og tilbyr både medlemmer og allmennheten utflukter til klipper og fjell i Bergensområdet.

Lenger nord har man Trondheim Klatreklubb og Bodø Klatreklubb. Trondheim kan skryte av flere Norgesmestere i klatring, mens Bodø Klatreklubb er fullspekket med store navn i klatresporten. Tar man turen til Bodø kan man velge mellom mange ulike typer klatring, og få den absolutt beste hjelpen med å nå sine mål. Bodø Klatreklubb har i tillegg bygd et helt eget buldreanlegg som er lett å finne frem til.

Husk dog at du må være medlem av Norges Klatreforbund for å komme inn på de fleste klubber og arrangement her i landet, derfor er det viktig at du oppsøker dem først. Få deg et Brattkort og sett ut mot nye horisonter!