Haugalandsveggen

Klatring en populær sport

Kjente norske klatrere

Klatring har høy utbredelse i Norge – noen ganger er det nærmest nødvendig å kunne klatre for å komme seg frem til enkelte naturskjønne steder. Derfor er innendørs klatreklubber veldig populære, og de fleste nordmenn har besøkt en klatrevegg eller to. Siden vi er en sportslig nasjon, har flere norske klatrere klatret seg til toppen av den internasjonale klatrescenen.

En ung kjendis i klatrernes verden

Den mest kjente norske klatreren er Magnus Midtbø, en 26 år gammel bergenser som har stukket av med flere internasjonale titler og klatret seg til mange overskrifter i spesialiserte klatreaviser. Magnus er en av kun seks andre klatrere som har klart å komme seg forbi den ufattelige vanskelighetsgraden 9b, noe som garantert vil huskes av klatresamfunnet her i Norge. Magnus er en av de mest kjente sportklatrerne i verden, noe som har gitt ham mye oppmerksomhet i norske medier.

Også Rannveig Aamodt er et kjent navn i Norge

Også blant den kvinnelige befolkningen finner man kjente klatrere – Rannveig Aamodt er spesielt verdt å merke. Denne norske kvinnen ble kjent på grunn av den fantastiske skituren hun tok i 2006 – fra Norges sørspiss ved Lindesnes og hele veien opp til Nordkapp. Hun var kun 22 år gammel da hun tok den utrolige turen på tvers av Norge, og mange fulgte henne så godt de kunne gjennom sosiale nettsteder og TV. Rannveig Aamodt er dermed en ordentlig eventyrfarer som ikke skyr unna for vanskelige, utfordrende steder. Der hun ikke kunne stå på ski, fikk hun klatre, og der hun ikke kunne gjøre noen av delen fikk hun rett og slett gå. Norske klatrere er ikke som andre klatrere – konkurransesansen ligger i blodet.